Een recept om macaroni te maken uit de 18e eeuw. Het receptenboek is samengesteld door A.W. van Vredenburch.
Herkomst
Maker |
A.W. van Vredenburch |
Datering |
1727 |
Collectie |
Archief |
Organisatie |
|
Nummer |
Toegang 1614, inv.nr. 724 |
Link |
https://hdl.handle.net/21.12102/3410D0FE04BD4830A180231D8BC6575F |
Gerelateerde thema's
Trefwoorden
Beschikbare tools
Overzicht van alle transcripties
Overzicht van bron(nen) op de kaart
Recept macaroni
Macoroni
Neemt zo veel macoronie als men dunkt
noodig te hebben, zet die ruim, doch zeer
langzaam in bouillon te koken, zoo dat
ze niet breekt neemt dan vijn gehakt rook-
vleesch, geraspte oude kaas (doch veel meer
als vleesch) een sousje gemaakt van melk
en blom en boter. Dit alles voorzigtig geschud
onder de macoroni als die gaar is.
En dan in een schoteltje gedaan in een
vorm is net zoo goed met beschuit boven
op gestrooid, hier en daar een stukje gedaan
en met de deksel met vuur laaten staan
tot dat er een bruin korstje op komt.
Juffrouw Muller