023


Op deze pagina vind je informatie die je kan helpen bij het maken van de opdracht Verhalen uit de beerput*.


Zoekopdracht

Download hier de zoekopdracht: digitaal inleveren (klik op 'bewerken inschakelen' wanneer het document opent) of uitprinten.

Om de vragen te beantwoorden kan je het beste zoeken binnen het tijdvak waaruit je voorwerp stamt. Ook kan je zoeken binnen een thema of aan de hand van trefwoorden.

Handige trefwoorden zijn: kaarteneten en drinkenwonengebouwen.
Handige pagina's zijn: kleding en Canon van Haarlem.
Handige thema's: stadsgezichteninwoners van Haarlem.


Voor de middeleeuwen vind je hier een document met namen. Voor de zestiende eeuw hier.


Schrijfopdracht

Download hier de schrijfopdracht.


* Aan de Jacobijnestraat in Haarlem werden enkele panden gesloopt om plaats te maken voor extra lokalen en een gymzaal voor het Stedelijk Gymnasium. Voordat er werd gebouwd onderzocht het Bureau Archeologie of er sporen van vroegere bewoning bewaard waren gebleven. Bij dat onderzoek stuitten de archeologen op oude beerputten. Een aantal voorwerpen werden door het Bureau Archeologie gerestaureerd en tentoongesteld in het Stedelijk Gymnasium. Geschiedenis docent Marcel Hummelink wijdde een project "Verhalen uit de beerput" aan deze voorwerpen.

Bent u een docent in de omgeving Haarlem en heeft u een project of opdracht waarbij Geschiedenislokaal023.nl van dienst kan zijn? Neem met ons contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!